Vad är en VPN och varför behövs det?

Prata om blockering i Sverige Telegram och andra tjänster, samma Linkedin jag förstår har länge blockerats, så vad ska man göra? I detta avseende, det finns mer och mer prat om VPN, men fortfarande få människor vågar gräva i vad en VPN är och hur vi använder den. Jag stötte först på blockerade webbplatser i Indonesien: här blockerar vissa leverantörer åtkomst till vimeo.com, reddit.com och ett par andra webbplatser. De flesta på Bali har redan accepterat och vant sig vid att leva utan samma vimeo. Även om du bara behöver installera en VPN!

jag har använt vpn-tjänsten under ganska lång tid och som det visade sig i praktiken är det inte svårt alls, speciell kunskap krävs inte för att använda den, vem som helst kan snabbt förstå och sätta ett speciellt program och säkert använda blockerade webbplatser.

Förresten, förutom tillgång till blockerade resurser, har en VPN andra fördelar: säkerhet, tillgång till webbplatser som är stängda av regionala skäl (till exempel endast tillgängliga för dem som är i Amerika).