Hur tjänar man pengar när man är minderårig ?

Är du under 18 men redan full av projekt i åtanke ? Är du trött på att alltid behöva be dina föräldrar om pengar ?
Det är allt till din kredit !

Som du vet är det mycket svårare att tjäna pengar när du är minderårig. Vi är faktiskt fortfarande för unga för att arbeta och prioriteringen är att fokusera på klasser. Ändå finns det några knep för att tjäna små summor pengar från 12 år och därmed bli lite mer ekonomiskt självförsörjande.
Isbildning på kakan: du kommer att bevisa för dina föräldrar samtidigt att du är resursfull och ansvarig. Allt detta, naturligtvis hittar du på https://www.tjanapengar.net, utan att kompromissa om dina betyg.

För att hjälpa dig i denna process, erbjuder vi dig några spår, mer eller mindre lätt att genomföra. Målet: rädda din plånbok.

Hur tjäna pengar när du är minderårig: från 12 år ?

Tips # 1: Spela house elf

Det enklaste sättet att tjäna pengar när du är minderårig är rätt under näsan, tillgänglig när som helst. Om dina föräldrar är överens, kan du erbjuda dem några hushållssysslor som de skulle göra bra med. I utbyte: de betalar dig lite extra fickpengar. Du kan förhandla om tillfredsställelsen av ditt arbete enligt svårigheten i det aktuella arbetet och den tid som spenderas på det.

Denna första metod beror på föräldrarnas goda vilja. Vissa vill inte ge pengar till sina barn för hushållssysslor. Ja, de kan känna att det är ett bidrag till familjens liv och att det inte bör ersättas. Om de accepterar, var försiktig, bara för att det är arbete hemma betyder inte att det ska vara botched. Om du gör det fel, kommer dina föräldrar inte längre överens om att ge dig pengar i utbyte.

Vad behöver du ? Bara tid och motivation ! ?

Tips # 2: sälja dina objekt

En annan metod att omsätta i praktiken för att tjäna pengar under 18 år är återförsäljningen av objekt som du inte längre använder. Det kan vara för små kläder, barnböcker, videospel eller filmer. Du gillar dem inte längre, men de kan säkert göra någon annan lycklig.
För att sälja, flera möjligheter. Du kan spela det på gammaldags sätt och följa med dina föräldrar till en loppmarknad eller ett vindsutrymme. På en halv dag kan du göra en bra affär.

Du kan också gå till vissa webbplatser som E-bay eller Le Bon Coin, som erbjuder möjlighet att skicka gratis annonser på sina plattformar när som helst. Dessa webbplatser besöks av tusentals Internetanvändare varje dag och du kommer att kunna enkelt hitta en köpare ! Svaren är ganska snabba och om din produkt är väl presenterad och till ett intressant pris hittar du snabbt en köpare ! För kläder finns en specialiserad plats: Vinted.

Vad behöver du ? En dator, surfplatta eller telefon med tillgång till internet och en kamera för att fotografera de produkter du vill sälja. Om du har en telefon, kommer den inbyggda kameran att göra bra. ??

Tips # 3: Skapa en blogg

Internet är platsen att dela vad du vet hur man gör och O mirakel, din passion kan ge dig pengar. Många brinner för aktiviteter som Spel, Sport, Mode eller humor som skapar Youtube-kanaler eller bloggar ! Till exempel kan du göra unboxing videor, tutorials, produktpresentationer eller ämnen som intresserar dig. Om innehållet du gör är kvalitet och människor är intresserade, kan du få partnerskap med varumärken och så småningom få intäkter från dem.

Var försiktig, även om influencers kända idag verkar ha tagit vägen för lätthet, det är bara ett intryck ! Det är faktiskt mycket svårt att bli känd i denna miljö och det tar tid. Innehållsproduktionen måste förbli framför allt något du gör för skojs skull. Förvänta dig inte för mycket intäkter från det. Även om dina videor eller artiklar är mycket bra, de kanske inte riktigt hitta sitt mål.

Vad behöver du ? En dator, surfplatta eller telefon med tillgång till internet och en kamera om du vill producera ditt innehåll i form av videor. ?

Hur man tjänar pengar när du är mindre: från 14 år gammal

Tips # 4: arbeta för dina grannar

Vid 14 börjar du vara mogen nog för att få ansvar. Så du kan erbjuda dina tjänster till dina grannar eller bekanta. Barnomsorg, hjälp med att flytta, djurvård, strykning, det finns många små jobb du kan göra. Allovoisins webbplats kommer att vara din främsta allierade att hitta betalda uppdrag, med förhandsgodkännande från dina föräldrar ! Om du redan känner till människorna i ditt grannskap kan du också knacka direkt på dörren för att erbjuda dina tjänster.

Vad du behöver: en eller två trevliga grannar, det är allt ! ?

Tips # 5: bli en tester

Vissa företag måste testa sina produkter på potentiella konsumenter innan de lanseras på marknaden. Så du kan tjäna lite pengar genom att bli en produkttestare. Det är dubbelt coolt: inte bara tjänar du lite fickpengar (upp till € 50 per testad produkt) men du har också möjlighet att testa nya produkter innan de ens är tillgängliga i butik ! Självklart behöver du dina föräldrars samtycke till detta, men du kan få tillgång till erbjudanden helt enkelt genom att gå till webbplatser som Toluna eller Ipsos.

Vad du behöver : nyfikenhet och en Internet-anslutning för att hitta erbjudanden. ?

Hur man tjänar pengar när du är mindre: från 16 år gammal

Tips # 6: privata lektioner

Din akademiska kunskap kan också göra dig stor ! Om du utmärker dig i ett visst ämne kan du använda den här tillgången för att ge privata lektioner. Vissa ämnen som matematik eller språk är särskilt populära. Om du visar färdigheter där, du kommer säkert att ha några problem att hitta studenter. Tricket: lägg upp en liten annons på höger hörn eller visa tryckta annonser i butiker eller på gatan nära dig. Allt detta, förutsatt naturligtvis att visa gedigen kunskap om ämnet undervisade och samt en smak för undervisning.

Vad du behöver : tålamod (samma som din historielärare när du pratar uppenbarligen med din bordsgranne) och ett viktigt minimum av organisation. Faktum är att ge lektioner, det handlar om att förbereda övningar för att göra för dina elever, läsa användbara lektioner vid varje session och vara punktlig. ?

Tips # 7: Hitta ett jobb

Vid 16 år är många nya möjligheter tillgängliga för dig eftersom du kan få dina första anställningsavtal. Därifrån, om du vill tjäna pengar, kan du anställas för att arbeta i restauranger till exempel i stormarknader och köpcentra, turistbutiker på sommaren eller i jordbruket med skördar och skördar i synnerhet. Av alla alternativ är det överlägset det som ger dig mest pengar. I gengäld, att hitta ett jobb när du är minderårig, det är inte så uppenbart. Du måste göra ett vackert CV, presentera dig själv i ditt bästa ljus och beväpna dig med tålamod innan du får ett positivt svar. När du är anställd måste du vara seriös och flitig. Näringslivet är en annan historia !

Vad du behöver: ett CV som sammanfattar dina egenskaper och möjliga erfarenheter om du redan har gjort udda jobb med eller utan kontrakt. ?


Sammanfattning: Hur tjäna pengar när du är minderårig ?

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att tjäna pengar när du är mindre och den enda förutsättningen är ofta motivation.

Slutligen: att tjäna pengar är bra men att veta hur man hanterar det är ännu bättre. Och det är där Xaalys kommer in.

Xaalys kommer först att låta dig lägga alla pengar som tjänas till svett på pannan till ett speciellt bankkonto. Sitter du barnvakt ? Be dina grannar att göra en överföring till ditt Xaalys konto. Stryker du hemma ? Be din mamma att göra en omedelbar överföring till ditt konto. Detta konto är förknippat med ett MasterCard-betalnings-och uttagskort, vilket innebär att du också kommer att kunna spendera dessa pengar på det coolaste sättet : med ditt eget kort. Föreställ dig alla möjligheter som är tillgängliga för dig.

Förresten kan du också tjäna pengar med Xaalys ! Öppna ett konto och hänvisa dina vänner att tjäna pengar: 1 validerad remiss = 5€ för dig och 5€ för din vän.

För att öppna ett konto är det enkelt och det tar bara 5 minuter med hjälp av dina föräldrar.