Elektronisk Cigarett

Den elektroniska cigaretten (ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig)är det generiska namnet för aerosolgeneratorer vars form liknar cigaretten och används för att leverera smaksatt konstgjord rök som innehåller eller inte nikotin.

Placeringen av filtret innehåller en veke eller behållare för tobak substitut aromatisk vätska. De viktigaste ingredienserna som finns i de flesta dessa e-cigg köpte vi från Vape.se produkter är nikotin (tillval), propylenglykol, glycerin och en smak.

De produkter som marknadsförs är antingen engångs cigaretter eller cigaretter med förfyllda patroner eller påfyllningsbara patroner med påfyllningsvätska. Påfyllningsvätskor omfattas av de regler som gäller för kemikalier.

Den elektroniska cigaretten är vanligtvis utrustad med batterier som drivs av en USB-laddare med en transformator (spänningsadapter) som ska anslutas till elnätet. Laddaren (transformatorn) är föremål för elektriska säkerhets-och elektromagnetiska kompatibilitetsregler.
Elektronisk cigarett som medicin

En elektronisk cigarett så som Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec kommer sannolikt automatiskt att komma in i hälsoproduktfältet som läkemedel om minst ett av följande kriterier är uppfyllt :

ansökan om stöd för rökavvänjning (artikel L. 5121 – 2 i folkhälsolagen) ; nikotinhalten i vätskan över tröskelvärdet för vaping-produkter (20 mg / ml) i storleksordningen 19 maj 2016 avseende vaping-produkter.

I båda fallen måste produkten ha ett godkännande för försäljning. För närvarande har ingen produkt som släppts ut på marknaden varit föremål för en sådan förvaltande myndighet.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.